گیاهان یونجه حاوی مواد محلول در آب هستند که مانع از جوانه زنی و رشد گیاهچه یونجه می شوند. تعیین محل یافتن مواد آللوشیمیایی در یونجه با بیشترین غلظت به تلاش برای جداسازی ترکیب یا ترکیبات مسئول سمیت خودکار کمک می کند.
این مطالعه به بررسی اثرات آللوپاتیک بخشهای مختلف گیاه یونجه و خاکی که یونجه در آن رشد کرده است بر جوانهزنی و رشد گیاهچه یونجه پرداخته است.
افزایش غلظت عصاره آبی قسمت های جدا شده گیاه یونجه به طور قابل توجهی از جوانه زنی، طول و وزن گیاهچه یونجه جلوگیری کرد. طول ریشه چه نسبت به جوانه زنی بذر یونجه آمریکایی یا طول هیپوکوتیل به منبع عصاره حساس تر بود.
عصارههای آبی برگ، ساقه، گل، دانه و قسمتهای گیاه یونجه برای تعیین اثرات آنها بر جوانهزنی و وزن خشک هیپوکوتیل، ریشهچه و طول کل نهالهای یونجه 5 روزه در طیف وسیعی از غلظتهای عصاره ساخته شد.
نمونه های خاک (سری Flanagan: ریز، مونتموریلونیتی، مسیک Aquic Argiudolls) از اطراف گیاهان یونجه در مراحل رویشی و زایشی با خاک سترون و غیر استریل شده که قبلاً با یونجه، ماشک مودار (Vicia villosa Roth) و چاودار زمستانه (Secale cereale) کاشته شده بود، مقایسه شد.
بر اساس رشد طول ریشهچه یونجه 5 روزه و به طور میانگین در تمام غلظتهای عصاره، درجه سمیت قسمتهای مختلف گیاه یونجه و خاک اطراف یونجه را میتوان به ترتیب کاهش بازدارندگی به شرح زیر طبقهبندی کرد: برگ، دانه، گیاه کامل. مخلوط، خاک، ریشه، گل و ساقه. عصاره برگ (12 گرم در کیلوگرم) باعث کاهش 48 درصدی جذب آب توسط دانه یونجه شد.
خاکی که قبلاً یونجه در آن رشد کرده بود، پس از 25 روز رشد، در مقایسه با خاکی که قبلاً چاودار زمستانه یا ماشک مودار رشد کرده بود، بیشترین بازدارندگی را برای رشد یونجه داشت. اثرات بازدارندگی برای خاک جمع آوری شده در اطراف یونجه رشد یافته در مرحله زایشی بیشتر از مرحله رشد رویشی بود.