چای سیاه سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است فوایدی از جمله بهبود سلامت قلب و روده، کاهش کلسترول بد LDL، فشار خون و سطح قند خون را به همراه داشته باشد.
به غیر از آب، چای سیاه یکی از پرمصرف ترین نوشیدنی های منبع معتبر در جهان است.
این گیاه از گیاه Camellia sinensis می آید و اغلب برای طعم های مختلف با گیاهان دیگر مانند ارل گری یا چای مخلوط می شود.
از نظر طعم قوی تر است و کافئین بیشتری نسبت به سایر چای ها دارد، اما کافئین کمتری نسبت به قهوه دارد.
چای سیاه همچنین دارای مزایای سلامتی مختلفی است زیرا حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیباتی است که ممکن است به کاهش التهاب در بدن کمک کند.
فواید چای سیاه
در اینجا 10 مزیت چای سیاه برای سلامتی آورده شده است که همگی توسط علم تایید شده اند.
خاصیت آنتی اکسیدانی دارد
آنتی اکسیدان ها به عنوان یک سری از مزایای سلامتی شناخته شده اند.
مصرف آنها می تواند به حذف رادیکال های آزاد و کاهش آسیب سلولی در بدن کمک کند. این در نهایت ممکن است به کاهش خطر بیماری مزمن کمک کند..
پلی فنول ها نوعی آنتی اکسیدان هستند که در برخی غذاها و نوشیدنی ها از جمله چای سیاه یافت می شود.
گروههایی از پلیفنولها، از جمله کاتچینها، تافلاوینها و تآروبیگینها، منابع اصلی آنتیاکسیدانها در چای سیاه هستند و ممکن است سلامت کلی را تقویت کنند (منبع مورد اعتماد).
در واقع، یک مطالعه روی موشها نقش تافلاوین و تیاروبیگین را در چای سیاه و خطر ابتلا به دیابت، چاقی و کلسترول بالا بررسی کرد. نتایج نشان داد که تافلاوین ها و تیاروبیگین ها سطح کلسترول و قند خون را کاهش می دهند.
یک مطالعه قدیمیتر نقش کاتچینهای چای اولانگ را بر وزن بدن بررسی کرد. این نشان داد که افرادی که روزانه 690 میلی گرم کاتچین از چای به مدت 12 هفته مصرف کردند، کاهش چربی بدن را نشان دادند.
در حالی که بسیاری از مکمل ها حاوی آنتی اکسیدان هستند، بهترین راه برای مصرف آنها از طریق غذا و نوشیدنی است. در واقع، برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف آنتی اکسیدان ها به شکل مکمل ممکن است به سلامتی شما آسیب برساند.
چای سیاه حاوی گروهی از پلی فنول هاست که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. مصرف آنتی اکسیدان ها ممکن است به کاهش خطر بیماری های مزمن و بهبود سلامت کلی شما کمک کند.
ممکن است سلامت قلب را تقویت کند
چای سیاه حاوی گروه دیگری از آنتی اکسیدان ها به نام فلاونوئیدها است که برای سلامت قلب مفید است.
همراه با چای، فلاونوئیدها را می توان در سبزیجات، میوه ها، شراب قرمز و شکلات تلخ یافت.
مصرف منظم آنها ممکن است به کاهش بسیاری از عوامل خطر بیماری قلبی، از جمله فشار خون بالا، کلسترول بالا، سطح تری گلیسیرید بالا و چاقی کمک کند.
یک بررسی بزرگ از مطالعات نشان داد که به ازای هر فنجان چای که روزانه مصرف شود، خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی 4 درصد، خطر حمله قلبی و سایر حوادث قلبی عروقی 2 درصد، خطر سکته مغزی 4 درصد کمتر است. 1.5 درصد کمتر خطر مرگ ناشی از همه دلایل.
یک مطالعه آیندهنگر بزرگ دیگر نشان داد که افرادی که روزانه چای مینوشیدند، در مقایسه با افرادی که در ۱۲ ماه گذشته چای ننوشیدهاند، ۸ درصد کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و ۱۰ درصد کاهش خطر ابتلا به حوادث عمده قلبی مانند حمله قلبی .
افزودن چای سیاه به برنامه روزانه خود راهی آسان برای گنجاندن آنتی اکسیدان ها در رژیم غذایی شما و کاهش احتمالی خطر عوارض سلامتی در آینده است.